Hertensteak met rode bieten en pepersjalotten in rode wijnsaus

HOOFDGERECHT
OKTOBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

12hertensteaks, elk 160 gr
24plakken spek
7 elgemengde en geplette peperkorrels
12takjes rozemarijn
24sjalotten
1.875 mlrode wijn
225 grsuiker
7 elbalsamicoazijn
7 elolie voor het bakken
10voorgekookte rode bietjes
3plakken peperkoek
1rode ui
1witte ui
375 grkoude boter
 zout en peper

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 110 graden C.
  2. Wikkel elke steak met 2 plakken spek en bevestig met keukentouw. Kruid met peper en zout en wrijf er de peper goed in!
    Bak de steaks in een pan in de hete olie rondom goed aan .
  3. Zet de steaks in de oven met de rozemarijn erop, zo’n 30 a 35 minuten.
  4. Schil de sjalotten en snij ze in tweeën, naar gelang hun grootte.
  5. Deglaceer het braadvocht met de rode wijn, voeg de suiker en azijn toe. Breng aan de kook, voeg de sjalotten toe en laat 20 minuten koken. De saus moet een consistentie van een siroop krijgen. Voeg wat zout naar smaak toe. Haal van het vuur en voeg de boter toe.
  6. Snij de rode bietjes in mooie dunne plakken en warm op in een pannetje. Verkruimel hier de 2 plakken peperkoek door en voeg naar smaak peper en zout toe.
  7. Snijd ondertussen de 2 uien in tweeën en snijd flinterdunne plakken hiervan.

PRESENTATIE

  1. Leg het vlees op de borden en overgiet met de saus.
  2. Leg daarnaast wat van de verwarmde bietjes met de rauwe uien op en dien daarna meteen op.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.