Munster fermier met perenchutney, gerookte ganzenlever en portsiroop

AMUSE
OKTOBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

3.075 grMunsterkaas Fermier
4peren Conference
5 elhoning
 bruine suiker
1citroen
95 grgerookte ganzenlever
4 dlrode port
 Eau de Vie de Poivre (perenbrandenwijn)

BEREIDING

  1. Schil de peren en verwijder klokhuis.
    Snijd de peren in kleine gelijkmatige blokjes
  2. Verwarm de honing in een pan, voeg bruine suiker en enkele druppels citroen toe. Kook hierin de perenblokjes gaar.
    Blus vlak voor het karamelliseren af met Perenbrandewijn en laat dit nog een beetje inkoken.
  3. Kook de port in tot een stroperige massa.
  4. Snijd de gerookte ganzenlever op de snijmachine in flinterdunne plakjes zodat er krullen ontstaan. Leg deze op een tableau en bewaar ze in de koelkast.
  5. Snijd de Munsterkaas in gelijkmatige driehoekjes.

PRESENTATIE

  1. Plaats een quenelle perenchutney in het midden van het bord.
  2. Leg hierop een gedeelte van het stukje kaas (dunne kant) en garneer met krullen gerookte ganzenlever en portsiroop.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.