Biefstuk met funghi porcini

HOOFDGERECHT
JUNI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

2 kg (lenden)biefstuk, in 6 plakken gesneden
100 gr funghi porcini, gedroogd
120 ml olijfolie
2 ui, fijngehakt
4 tn knoflook, geperst
750 gr shii-take en kleine champignons, gemixed
120 ml rode wijn
500 ml bruine bouillon
5 el peterselie, fijngehakt
(en wat extra voor de garnering)
peper en zout

BEREIDING

  1. Week de funghi porcini 20 minuten in kokend water. Laat de paddenstoelen uitlekken, snijd ze in kleine stukjes en zet ze apart.
  2. Verwarm de olie in een ondiepe koekenpan en bak het rundvlees een paar minuten aan elke kant.
  3. Haal het vlees uit de pan, bak de ui en knoflook een paar minuten, voeg dan alle paddenstoelen toe en bak alles op een hoog vuur totdat de paddenstoelen zacht zijn.
  4. Voeg de wijn en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat het 10 minuten doorkoken.
  5. Haal dan de pan van het vuur af, voeg de peterselie toe en breng het gerecht op smaak met peper en zout.

PRESENTATIE

Dien het rundvlees op met de paddenstoelen en strooi er extra peterselie over.

Tip
Serveer er plakken baslicum-knoflook palenta bij.

AFDRUKKEN

Menu juni 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.