Vitello tonato

VOORGERECHT
JUNI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Vitello

1.600 grkalfsgebraad
2wortels, in blokjes
1selderstengel, in blokjes
1preiwit, in blokjes
2 elolijfolie
6 elwater

Tonnato

4 eltonijn uit blik, op olie
8kappertjes
2ansjovis, fijngesneden
4 elmayonaise
4 elbladpeterselie, gehakt
 vers gemalen peper en zeezout

AFWERKING & PRESENTATIE

 Kappertjes
 koffiepoeder
 peper
 olijfolie
 bladpeterselie

BEREIDING

Vitello

  1. Verwarm de oven voor op 230°C.
  2. Kruid het kalfsgebraad aan beide kanten met peper en zout en besprenkel met olijfolie.
  3. Schep de groenten en water erbij.
  4. Bak het gebraad 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Tonnato

  1. Schep de saus uit de ovenschaal en mix met de rest van de ingrediënten.
  2. Laat de tonnato 15-20 minuten rusten in de koelkast.

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. Schep de saus op het bord, leg de plakjes kalfsvlees erop.
  2. Schep de groenten in een dresseerring bovenop het bedje van vlees.
  3. Werk af met dotjes van de saus en kappertjes.
  4. Besprenkel met koffiepoeder en olijfolie, werk af met peper en bladpeterselie.
AFDRUKKEN

Menu juni 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.