Venkel-citroensoepje met gremolata van zwarte olijven

TUSSENGERECHT
JUNI 2015
12
/5

Venkel, citroen en zwarte olijven gaan perfect samen. Geef dit gerecht een zomerse smaak door dikke lente-uitjes te gebruiken en fruitige smaak door gerimpelde gebakken olijven te nemen. De anijssmaak van venkel is typisch voor Zuid-Italië.

INGREDIENTEN

10 el olijfolie
1 bosje lente-uitjes
500 gr venkel, kern en stelen  verwijderd
2 grote aardappels, geschild en in blokjes
1 citroen, het sap en geraspte schil
2 tn knoflook
8 el verse peterselie, fijngesneden
30 Griekse zwarte olijven, ontpit, fijngesneden
1,5 ltr bouillon
zout en versgemalen zwarte peper

BEREIDING

  1. Verhit de olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak ze 5-10 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  2. Snijd de venkel in dunne plakjes en bewaar het venkelgroen voor de gremolata.
  3. Doe de plakjes venkel met de aardappel en de citroenschil in de pan. Bak alles 5 minuten tot de venkel zacht wordt. Giet de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Zet het vuur laag en laat het geheel afgedekt circa 25 minuten pruttelen, tot het gaar is.
  4. Voor de gremolata meng het knoflook, de citroenschil, het venkelgroen en de peterselie. Doe de olijven erbij en roer ze erdoor. Dek de gremolata af en zet hem in de koelkast.
  5. Pureer de soep en zeef hem. Hij mag niet dik zijn, dus voeg indien nodig extra bouillon toe. Giet de gepureerde soep weer in de schoongespoelde pan en warm hem weer op. Voeg naar smaak zout, peper en een flinke scheut citroensap toe. 

PRESENTATIE

  1. Schep de soep in kommen.
  2. Doe een schep gremolata op elke portie soep en roer hem erdoor.
AFDRUKKEN

Menu juni 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.