Oesters met mierikswortelcrème

AMUSE
AUGUSTUS 2015
12
/5

INGREDIENTEN

13oesters
480 mlslagroom
2 elgeraspte mierikswortel
2 elbieslook
2 tlcitroenschil, alleen de rasp
2 tlcitroensap
 zout en peper

BEREIDING

Mierikswortelcrème

  1. Klop de room in een gekoelde kom tot er zachte pieken vormen.
  2. Meng hierin mierikswortel, bieslook, citroenschil en citroensap en breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg naar keuze en smaak een beetje mierikswortel en citroensap extra toe.

Oesters

  1. Bereid de grill voor op direct grillen (behoorlijk warm). Verdeel de oesters met de bolle kant naar beneden op het rooster. Schelpdieren altijd 5 tot 8 min grillen tot ze open gaan.
  2. Schik de oesters op een plaat of een bord en verwijder de bovenzijde van oesterschelpen (van de nog gesloten exemplaren).


Tip:
Gril een gehalveerde citroen mee. Dit geeft net wat meer smaak op het rooster!

PRESENTATIE

Doe op de oester een lepel van de mierikswortel crème en serveer direct.

AFDRUKKEN

Menu augustus 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.