Spiesje van coquille en pancetta

VOORGERECHT
AUGUSTUS 2015
12
/5

Vroeger was de coquille een identificatie van pelgrims die op weg waren op de Jacobsweg. Daar is dit recept ontstaan, doordat zij de coquille combineerden met een krachtige ham.

INGREDIENTEN

24coquilles
3 elextra vergine olijfolie
3 elcitroensap
4dunne reepjes organische citroenschil
1bosje basilicum, geplukt
12dunne plakjes pancetta
 (snijd ze in 2,5 cm brede stroken)

Extra

8lange houten spiesjes
 aluminiumfolie

BEREIDING

  1. Voor grotere exemplaren van de coquille deze halveren zodat alle stukken van dezelfde grootte zijn.
  2. Spoel de Coquille onder koud stromend water, uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.
  3. Olijfolie, citroensap, citroenrasp en veel peper samen in een kom. De coquilles toevoegen en regelmatig doorscheppen. Dek af en marineer ongeveer 30 minuten in de koelkast.
  4. De coquilles uit de marinade nemen, zet de marinade opzij.
  5. Steek de coquilles op de spiesjes. Op elk spiesje een blaadje basilicum en een plakje pancetta tussen twee schelpen steken.
  6. Bereid de grill voor op direct grillen en zorg dat deze goed warm is. Als de grill voldoende is verwarmd, het rooster bestrijken met olie.
  7. De coquilles 1-2 minuten per kant barbecueën tot ze net stevig wit zijn. Smeer deze tijdens het grillen nog tweemaal met marinade.

PRESENTATIE

Serveer direct uit.

AFDRUKKEN

Menu augustus 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.