Portobello's van de BBQ

VOORGERECHT
AUGUSTUS 2015
12
/5

INGREDIENTEN

12portobello’s
6 tnknoflook
90 grparmezaanse kaas
3takjes rozemarijn, de blaadjes
6 elpijnboompitten
375 mlbalsamico azijn
+ 6 elbalsamico azijn
3 tlgrof zout
3 tlzwarte peper
1 ltrolijfolie extra vergine
36verse basilicumblaadjes
 (in dunne reepjes gesneden)

BEREIDING

  1. Snij het steeltje van de portobello’s en maak deze schoon.
  2. Maak met eenn scherp mes een aantal gaatjes in de portobello’s. Vul deze gaatjes afwisselend met stukjes kaas, reepjes knoflook, rozemarijnblaadjes en pijnboompitjes.
  3. Doe de balsamico met zout en peper in een kom en klop deze totdat het zout is opgelost.
  4. Klop hier de olijfolie en de reepjes basilicum doorheen.
  5. Schenk een deel van dit mengsel in een ovenschaal en leg hierin de portobello’s (met het hoedje naar boven). Schuif de portobello’s door de schaal zodat ze geheel bedekt worden met de marinade.
    Schenk de rest van de marinade over de portobello’s. Dek de schaal af en laat deze verder marineren. (tussen 30 min en max. 2 uur)
  6. Maak de BBQ gereed voor direct grillen.
  7. Haal de portobello’s uit de marinade en zeef deze.
  8. Klop de 6 eetlepels balsamico door de marinade.
  9. Leg de Portobello’s op een hete barbecue met de hoedjes naar beneden en laat deze ongeveer 3 minuten grillen.
    Draai deze na 2 min ongeveer 45 gr zodat er een mooi grillpatroon ontstaat.
    Draai ze om en schep er nog wat marinade overheen.
    Ga zo door tot de portobello’s bruin en zacht zijn. (4 tot 6 minuten)
    Als de garing te hard gaat of ze te snel bruin worden, temper de temperatuur of verplaatst de portobello’s naar een koeler gedeelte op de BBQ.

PRESENTATIE

Dien de portobello’s meteen op.

AFDRUKKEN

Menu augustus 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.