Meerval met een tomatenvinaigrette, escargots en een gepocheerd ei

VOORGERECHT
MAART 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Slakken

50slakken (kleine gros-gris)
7tomaten
2 tnknoflook
1/5bos peterselie
1/2bos bosuitjes
 olijfolie
 peper en zout

Meervalfilet

17meervalfilets (70 gr p/st)

Tomatenvinaigrette

3blikken Italiaanse tomaten (stukjes)
3kleine sjalotten
1 eltomatenpuree
1 tnknoflook
1tak citroenmelisse
1/2 dlwitte wijnazijn
 olijfolie
 zout en peper

Gepocheerd ei

16krieleitjes
  
 Extra
 water
 plastic folie
 kleine kommetjes
  

BEREIDING

Slakken

  1. Plisseer de tomaten, verwijder het zaad en vervolgens in blokjes snijden.
  2. Knoflook fijnwrijven en aanzweten in olijfolie.
  3. Peterselie fijnhakken en bosuitjes in fijne ringen snijden en aan de knoflook toevoegen.
  4. Tomatenblokjes toevoegen en licht reduceren.
    Op smaak brengen en op het laatste moment de slakken toevoegen.

Meervalfilet

Bestrooi de meerval met zout en peper en bak à la minute.

Tomatenvinaigrette

  1. Snijd de tomaten, sjalotten en knoflook in stukken en aanzweten in olijfolie (ook het tomatenvocht gebruiken).
  2. Tomatenpuree toevoegen en mee verwarmen (ontzuren!).
  3. Citroenmelisse toevoegen en afblussen met ½ dl witte wijnazijn. Laat de tomatenvinaigrette 5 min. Op laag vuur inkoken.
  4. Wrijf door een zeef en breng op smaak.

Gepocheerd ei

  1. Vet een stukje plasticfolie in en leg in een klein kopje.
  2. Breek het ei in het kopje en draai de folie goed dicht.
  3. Pocheer het ei totdat eiwit gestold is en eigeel nog zacht is, daarna direct in koud water.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de tomatenvinaigrette midden op de borden.
  2. Leg de meerval op de vinaigrette.
  3. Verdeel de slakken rondom de meerval en leg het ei op de meerval.
AFDRUKKEN

Menu maart 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.