Witloofroomsoep met noordzeegarnalen

TUSSENGERECHT
MAART 2015
12
/5

INGREDIENTEN

3 kg (netto) vollegrondwitloof
3 middelgrote uien
3 tn knoflook
120 gr boter
3 ltr gevogeltebouillon
3 dl dubbele room
24 el Noordzee garnalen
nootmuskaat
peper en zout
PRESENTATIE
2 stronken rauwe witloof, in ringetjes

BEREIDING

  1. Verwijder de onderkant van de witloofstronken en snij ze in ringetjes van 5 cm.
  2. Snipper de ui en de look.
  3. Smelt boter in een kookpan met dikke bodem en fruit de drie ingrediënten gedurende 10 min. onder deksel. Roer af en toe.
  4. Kruid daarna en bevochtig met de gevogeltebouillon.
    Breng aan de kook en laat 40 min. pruttelen.
  5. Mix en duw door een puntzeef. Controleer de kruiding.
  6. Doe er vlak voor het opdienen 1 tot 2 el dubbele room, rauwe witloofringetjes en garnalen bij. Kruid met peper.

PRESENTATIE

  1. Schep wat van de witloofringetjes en de garnalen in een kopje.
  2. Giet de soep erbij.
  3. Maak af met een takje garnering naar keuze.
AFDRUKKEN

Menu maart 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.