Kokostaartje met dadel en peer en een karamelsaus

VOORGERECHT
OKTOBER 2020
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Kokostaartje

225 grgeraspte kokos
600 mlkokosmelk
75 grpoedersuiker
1limoen, alleen de zeste
36(Majool)dadels, ontpit
6rijpe peren (doyenné du comice),
 in kleine blokjes
  
 Extra:
12hoge ringvormen (ca. 6 cm doorsnede)

Karamelsaus

50 mlwater
200 grsuiker
175 mlslagroom
20 grboter, op kamertemperatuur
1/2vanillestokje
 snuf (zee)zout

BEREIDING

Kokostaartje

  1. Meng kokos, kokosmelk, poedersuiker en limoenzeste en zet 30 minuten apart.
  2. Snij de dadels in dunne reepjes. Leg een bodempje van dadelreepjes in elke ringvorm. Schep daarop een laagje kokosmengsel, een laagje peer, weer een laagje kokosmengsel, peer en weer kokosmengsel.
  3. Garneer met stukjes dadel en limoenzeste.
  4. Zet de vormpjes ca. 1 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Serveer de taartjes op kamertemperatuur.

Karamelsaus

  1. Doe het water en de suiker in een hoge pan (de karamel neemt tijdens het koken namelijk flink in volume toe) en breng het aan de kook. Laat het koken tot een goudbruine karamel ontstaat.
  2. Verwarm ondertussen de slagroom met het halve vanillestokje tot tegen het kookpunt. Voeg als de karamel goudbruin is de room toe en roer goed door elkaar. Let op, dit gaat spetteren! De karamel kan gaan klonteren. Dit is geen probleem, blijf de massa rustig doorroeren tot het een gladde saus is.
  3. Haal de saus van het vuur, voeg de boter en een snuf zout toe en roer nog even goed door. Roer de karamelsaus tijdens het afkoelen nog een paar keer door om de vorming van suikerkristallen in je saus tegen te gaan.
  4. Serveer de saus (lauw)warm of koud.

PRESENTATIE

  1. Presenteer de kokostaartjes in het midden van een bord en verwijder de ring.
  2. Dresseer er de karamelsaus over en serveer direct.
AFDRUKKEN

Menu maart 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.