Bietensoep met gember en kokosmelk

TUSSENGERECHT
FEBRUARI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

12 elzonnebloemolie
3 tnknoflook, fijngehakt
6 cmgember, geschild en fijngehakt
3stengels bleekselderij, fijngehakt
3grote winterwortels, geschrapt en in blokjes
1.400 grgekookte bieten, geschild en in blokjes
3 tlkorianderpoeder (ketoembar)
1,5 tlKomijnpoeder (djinten)
2 ltrgroentebouillon
300 mlkokosmelk
1citroen, rasp en het sap
6lente-/bosuiten, in dunne ringetjes

BEREIDING

  1. Verhit de olie in een grote soeppan en bak hierin de knoflook, gember, bleekselderij, wortel en bieten circa 5 minuten.
  2. Voeg de koriander en komijn toe en bak even mee.
  3. Schenk de groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat de soep circa 20 minuten zachtjes koken.
  4. Giet de kokosmelk erbij en pureer de soep met een staafmixer.
  5. Zeef de soep en breng op smaak met het citroensap, zout en peper.

PRESENTATIE

Schenk de soep in kommen en bestrooi met de bosui en de citroenrasp.

AFDRUKKEN

Menu februari 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.