Aspergetartaar met serranoham en een gepocheerd ei

VOORGERECHT
juni 2022
12
4/5

INGREDIENTEN

1.200 grasperges
1/2citroen, de rasp
15 elcrème fraîche
12plakjes serranoham
12stengels lente-ui
12eieren
 peper
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Schil de asperges en snijd het uiteinde er af. Kook de asperges in 10 minuten in ruim water gaar. Haal de asperges hierna uit het water en laat even afkoelen.
  2. Snijd de lente-ui in ringetjes. Roer de citroenrasp door de crème fraîche.
  3. Bak in een droge koekenpan de serranoham krokant. Snijd de plakjes krokante ham in kleine stukjes.
  4. Snijd de toppen van de asperges, en houd deze apart. Deze gebruik je straks ter garnering. Snijd de asperges fijn. Roer 2/3 van de crème fraîche samen met 3/4 van de lente ui en de stukjes serranoham door elkaar.
  5. Pocheer de eieren. Giet heet water in een pan. Giet een scheutje azijn in het water. Draai het gas onder de pan op medium.
  6. Maak met een lepel een draaikolk in de pan. Breek een ei in een kommetje en laat dit in het midden van de draaikolk ‘vallen’. Door de draaikolk vouwt het eiwit zich om de dooier.
  7. Laat het ei ongeveer 2-3 minuten in het water garen.
  8. Lepel het ei voorzichtig uit de pan met een theezeefje en laat het even uitlekken op keukenpapier.

PRESENTATIE

  1. Verdeel het aspergemengsel door middel van een serveerring over de borden.
  2. Leg de gepocheerde eieren op de tartaar van asperges. Maak de tartaar af met een half plakje gebakken serranoham.
  3. Maak het bord op met een lik van het overgebleven crème fraîche-mengsel, de aspergetips, ringetjes lente-ui en stukjes serranoham.
  4. Maak af met een beetje peper uit de molen.
AFDRUKKEN

Menu juni 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.