Krokante asperges met gerookte zalm in panko en een groene salade met citroen-kruidenmayonaise

amuse
juni 2022
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Groene kruidenpasta

100 grspinazie
1/2bosje kervel
1/2bosje dragon
1kleine sjalot
200 mlwater
1/2groene peper

Citroenmayonaise

2eidooiers, gepasteuriseerd (50 gr)
1Dijon mosterd
1 tlcitroensap + extra
1/2 tlzout
 Cayennepeper, mespuntje
200 mlzonnebloemolie
 groene kruidenpasta

Asperges

12asperges
12plakjes gerookte zalm
 panko
 eiwit
 zwarte peper

Groene salade

150 grfijne spinazie
150 grrucola
3/4bosje kervel

BEREIDING

Groene kruidenpasta

  1. Verwijder de steeltjes van de kruiden en spinazie.
  2. Halveer de groene peper, haal de zaadjes eruit.
  3. Snijd de halve groene peper en de sjalot fijn.
  4. Draai alle ingrediënten voor de kruidenpasta op de laagste stand 2 minuten in de keukenmachine.
  5. Zet de keukenmachine op de hoogste stand en draai nog 2 minuten.
  6. Schep het mengsel door een fijne zeef in een steelpan en druk het vocht er goed uit met een lepel. 
  7. Verwarm het groene vocht op een laag pitje en zet het vuur uit zodra het begint te koken.
  8. Giet het mengsel in een  fijne zeef, maar druk niet aan! Laat even uitlekken en schep de groene pasta in een schaaltje.

Citroenmayonaise

  1. Doe de eidooiers, mosterd, zout, cayennepeper en citroensap in een kom en roer dit mengsel met een garde door elkaar.
  2. Giet er dan heel langzaam, druppelsgewijs  de zonnebloemolie bij.
  3. Als een kwart van de olie is opgenomen kun je de olie in een straaltje toe gaan voegen.
  4. Klop er af en toe een theelepel extra citroensap doorheen, dan droogt je mayonaise niet zo snel uit.
  5. Blijf vervolgens kloppen tot de saus dik en romig is geworden.
  6. Breng op smaak met de groene kruidenpasta, citroensap en cayennepeper.

Asperges

  1. Verwarm de frituur voor op 180°C.
  2. Schil de asperges en breek er het harde uiteinde af. Kook ze 10 minuten in gezouten water. Giet af, laat schrikken in koud water en uitlekken. Dep ze droog.
  3. Neem twee lange schalen en vul de ene met panko en de ander met eiwit.
  4. Dep de asperges goed droog en rol ze in de lengte in een plak zalm.
  5. Haal ze voorzichtig door het eiwit en daarna door de panko.
  6. Herhaal het eiwit en de panko nog een keer en frituur ze met drie tegelijk in de frituur op 180°C.

Groene salade

  1. Verwijder de harde steeltjes van de kervel.
  2. Was alle ingrediënten en slinger ze droog in de sla centrifuge.

PRESENTATIE

Garneer de salade op het bord met de asperges en de groene mayonaise.

AFDRUKKEN

Menu juni 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.