Mossel Cannelloni

VOORGERECHT
OKTOBER 2022
12
4/5

INGREDIENTEN

Mosselen

2 kgJumbo mosselen
1ui
1bos bleekselderij
1 elwitte gemalen peper
2 elboter
 scheutje water

Cannelloni

12lasagnevellen
 olijfolie
1courgette
1gele paprika
1rode paprika
2tomaten
2sjalotten
2teentjes knoflook, versnipperd
1mespuntje saffraan
1limoen, alleen het sap
30 grdragon, fijngesneden
 peper en zout
PRESENTATIE
basilicum (of bieslook)

BEREIDING

Mosselen

  1. Spoel de mosselen en snijd de ui en de selder fijn.
  2. Voeg de mosselen en de groenten, samen met de peper en boter toe aan een pot met een scheutje water erin. Kook de mosselen tot alle schelpen opengaan. Haal ze daarna uit hun schelp en laat ze afkoelen in de koelkast.

Cannelloni

  1. Kook de lasagnevellen beetgaar in gezouten water met voldoende olijfolie. Spoel ze in koud water en smeer in met olijfolie zodat ze niet aan elkaar kleven.
  2. Blaker de paprika’s tot het vel zwart in een gasvlam is en spoel de schil onder de kraan af.
  3. Plisseer de tomaten.
  4. Snijd de courgette, de paprika’s, de tomaat en de sjalot in gelijke fijne brunoise (blokjes).
  5. Stoof eerst de blokjes paprika, de versnipperde look en de sjalot aan in olijfolie. Voeg dan de tomaat en de courgette toe. Breng op smaak met de saffraan en het limoensap.
  6. Bak in een andere pan de mosselen aan in olijfolie. Voeg de groenten toe zodra de mosselen langs beide kanten gebakken zijn.
  7. Meng de fijngesneden dragon onder de mosselen en de groenten en breng op smaak met zout en peper.

PRESENTATIE

  1. Bedek een vierde van de cannelloni met de warme mengeling en rol op.
  2. Schik ze in het midden van het bord en dresseer er nog enkele lepels van de groenten en mosselen op.
  3. Werk af met wat basilicum.
AFDRUKKEN

Menu november 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.