Rode kool soep met gember

tussenGERECHT
novemBER 2022
12
4.5/5

INGREDIENTEN

Groentebouillon

4aardappelen
4uien
4stengels prei
4wortelen
4meirapen
2stengels bleekselderij
6kerstomaten
 zout

Soep

2 elzonnebloemolie
2 tnknoflook
2uien
2 cmgemberwortel
600 grrode kool
2mespuntjes gedroogde chilivlokken
2 tlgemalen komijn
1citroen, alleen het sap
2 ltrgroentebouillon
100 mlzure room
 gemalen komijn, om te bestrooien
 peper en zout

BEREIDING

Groentebouillon

  1. Snij alle groenten grof in stukken.
  2. Doe alle groenten in een grote pan, doe er 3 liter water bij, wat zout en breng aan de kook.
  3. Zet het vuur laag en laat de bouillon zo’n 20 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur, zeef de bouillon en druk de groenten met een lepel goed uit.

Soep

  1. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak de fijngehakte knoflook, de  gesnipperde ui en de vers geschilde en fijngesneden gember 1 minuut.
  2. Voeg de in dunne repen gesneden rodekool, chilivlokken, gemalen komijn en het citroensap toe.
  3. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat de soep 20-25 min zacht koken tot de kool gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Pureer de soep in een blender of met een staafmixer heel fijn.

PRESENTATIE

  1. Schenk de soep in koppen of soepborden en schep in elke kop of bord een lepel zure room.
  2. Strooi er een beetje komijn over.
AFDRUKKEN

Menu november 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.