Paddenstoelen tartaar met burrata, aubergine, balsamico en taugé

VOORGERECHT
december 2023
12
3/5

Burrata kan natuurlijk niet missen in een feestelijke maaltijd! Burrata in combinatie met deze heerlijke paddenstoelen tartaar is echt een geweldige combi. Een gerecht om je vingers bij af te likken en eenvoudig is om te maken.

INGREDIENTEN

3aubergine
1.200 gkastanje champignons
450 goesterzwammen
45 gbasilicum
6 elbalsamico crème
3tenen knoflook
6sjalotjes
3 elsoja saus
12mini burrata’s
150 gtaugé
 olijfolie
 zout en peper
PRESENTATIE
3 el korianderzaad

BEREIDING

  1. Snij de aubergine en paddenstoelen in kleine blokjes. Snij de knoflook fijn en snipper de sjalotjes.

  2. Fruit de sjalotjes en knoflook kort in een scheutje olijfolie en bak daarna de aubergine en paddenstoelen mee tot deze gaar zijn. Voeg als laatst de soja saus, fijngesneden basilicum en balsamico toe en roer alles goed door elkaar. Maak verder op smaak met peper en zout.

PRESENTATIE

  1. Om de borden op te maken, schep per persoon 1/4 van het mengsel in een kookring op het bord en druk alles goed aan. Verwijder nu de kookring en maak af met een beetje taugé en een kleine burrata.

  2. Strooi als laatst nog wat korianderzaad over de burrata heen.

AFDRUKKEN

Menu december 2023

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.