Crèmesoep van gepofte knoflook met cantharellen

TUSSENGERECHT
OKTOBER 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Crèmesoep

5bollen knoflook
 roomboter
3grote uien, fijngesnipperd
1stronk prei, in ringetjes
10takjes tijm
25 dlgroentebouillon
6 dlroom
 zout en peper
Garnituur
375 gr cantharellen, schoongemaakt
peterselie, fijngehakt

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 150 gr.
  2. Halveer de bollen knoflook.
  3. Laat in een pan met antiaanbaklaag (met ovenvast handvat) een klont roomboter bruisen en leg hierin de knoflookbollen met de platte kant naar beneden.
  4. Zet de pan in de oven tot de knoflook goudbruin is. Laat iets afkoelen, haal dan de knoflookteentjes van de bol en pel ze.
  5. Laat in een soeppan met dikke bodem nog een klontje roomboter smelten en fruit hierin de ui en de prei even aan.
  6. Voeg de knoflook en tijm toe en blus af met de groentebouillon en room. Laat de soep op laag vuur langzaam garen (ongeveer 30 minuten).
  7. Maak de soep glad met een staafmixer en wrijf hem door een fijne zeef. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Bak vervolgens in bruisende boter snel de cantharellen aan en bestrooi ze met peterselie.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de cantharellen over de kopjes en schenk het bakvocht bij de soep.
  2. Voeg nog een klontje boter aan de soep toe en mix deze met een staafmixer schuimig.
  3. Schenk de schuimige knoflooksoep in de kopjes op de cantharellen.
AFDRUKKEN

Menu oktober 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.