Gazpacho van rode biet met haring en gin

TUSSENGERECHT
AUGUSTUS 2015
12
/5

INGREDIENTEN

1.000 grrode biet
2glazen karnemelk
2glazen groentebouillon
2sjalotjes, fijn gehakt
2 tnknoflook
8 elcrème fraise
2 elgehakte dille
2 elframbozen azijn
2nieuwe haringen
4gekneusde jeneverbessen
2 clgin
 beetje geraspte citroenschil
 peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de bieten in vieren en verwarm deze met een beetje olijfolie in een oven van 170 gr tot deze gaar zijn.
  2. Laat deze afkoelen in de karnemelk, bouillon, sjalot, knoflook, crème fraise en frambozenazijn.
  3. Daarna met staafmixer fijnmaken en door een bolzeef doen en afsmaken met peper, zout en evt extra gin.
    Wegzetten in koeling.
  4. Haring fijnsnijden en mengen met citroenschil, gin en jeneverbessen.

PRESENTATIE

Serveer in een kopje een klein bolletje haring met daarover de soep. Garneer met wat dille.

AFDRUKKEN

Menu augustus 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.