Cannelloni met groenten, jonge geitenkaas en bieslookolie

VOORGERECHT
MEI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

Cannelloni

3pakjes groene asperges
24partjes tomaten, gemarineerd
300 grharicots verts, geblancheerd
12artisjokbodems
450 grverse geitenkaas
12plakjes Parmezaanse kaas
 kervel
 dragon
2 elcrème fraiche
 acetosiroop (recept)
 bieslookolie (recept)
 pastadeeg (recept)

Basisrecept acetosiroop

15 elhoning
9 dlaceto balsamico
Basisrecept bieslookolie
6 bossen bieslook
3 dl zonnebloemolie
3 dl olijfolie extra vergine

Basisrecept pastadeeg

1.500 grpatentbloem
6eieren
21eidooiers
3scheutjes rode wijnazijn
15 elolijfolie extra vergine
3 tlzout

BEREIDING

Cannelloni

  1. Maak een glad pastadeeg en laat dit minimaal twee uur rusten in de koelkast. Rol het deeg daarna uit met de pastamachine tot de op één na dunste stand. Maak de plakken over de hele breedte van de machine en snij hiervan stukken van zeven bij tien centimeter. De rest van het overgebleven deeg opwerken tot plakken en invriezen voor de volgende keer.
  2. De verschillende groenten schoonmaken en blancheren en daarna in gelijke blokjes snijden.
  3. De geitenkaas met een warm mes ook in vergelijkbare blokjes snijden.
  4. Blancheer de pastavellen in water met zout en olijfolie totdat ze beetgaar zijn, koel ze af in ijswater en leg ze op een doek.
  5. Smeer nu één kant in met crème fraiche. Deze zal de pasta zachter maken.
  6. De gesneden groenten voorzichtig met elkaar mengen en de gehakte dragon toevoegen. Als laatste de geitenkaas. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.
  7. Verdeel nu de vulling over de vellen en rol ze dicht. Leg ze daarna op een bakplaat en verdeel de Parmezaanse kaas erover. Verwarm ze in een oven van 150 graden en gratineer ze daarna nog even onder de bovengrill.

Basisrecept acetosiroop

  1. Laat de honing in een kleine pan langzaam karamelliseren. Doe dit op laag vuur en wacht totdat er geen bellen meer uit de honing komen.
  2. Blus de honing nu af met de aceto balsamico. Laat het geheel vervolgens op laag vuur inkoken tot siroopdikte.
  3. Laat de siroop nu afkoelen en bewaar hem afgesloten op een koele plek.

Basisrecept bieslookolie

  1. Blancheer het bieslook heel even en spoel het meteen daarna koud.
  2. Knijp het goed uit totdat het droog is en maal het in de keukenmachine met een deel van de zonnebloemolie. Als het mengsel al fijn is, de rest van de zonnebloemolie en ook de olijfolie toevoegen. Laat de machine nu nog zeker een minuut of twee draaien.
  3. Giet het mengsel in een haarzeef en laat de olie eruit druipen. Niet doorwrijven.

Basisrecept pastadeeg

  1. Zeef de patentbloem in een ruim bekken samen met het zout.
  2. Vermeng nu de eieren, eidooiers, azijn en olijfolie in een litermaat. Voeg dit mengsel in één keer toe aan de bloem en werk met de deeghaak het deeg door tot een mooie homogene massa. Mocht het deeg te droog zijn, voeg dan een paar druppels water toe.
  3. Bol het deeg op zonder naden. Pak de bol strak in plastic folie en laat hem minimaal twee uur tot rust komen in de koelkast.
  4. Haal het deeg een half uur voor verwerking uit de koelkast.

PRESENTATIE

  1. Leg een rol cannelloni op een bord en dresseer er de bieslookolie bij.
  2. Maak het af met een toefje dragon.
AFDRUKKEN

Menu mei 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.