Kikkerbilletje met asperge en posteleinsaus

AMUSE
MEI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

8paar (16 stuks) grote kikkerbillen
 boter
8sjalotten
 prei
 wortelen
 tijm
1laurierblad
1 dlslagroom
2 elcrème fraîche
 cayennepeper
 zout
100 grpostelein
14asperges
 suiker
PRESENTATIE
60 gr zwarte haringkaviaar
12 gr paprikapoeder,  mild
6 st takjes dille
12 st blaadjes groene sla

BEREIDING

  1. Halveer de kikkerpootjes en haal het kuitstuk van het been.
  2. Zet de afsnijdsels met boter aan op een matig vuur, zorg dat ze niet kleuren.
    Voeg hierbij de sjalot, prei, wortelen, tijm en laurier. Als door de warmte de geuren en smaken zijn losgekomen, slagroom en crème fraîche toevoegen. 20 minuten laten koken, zeven en op smaak brengen met cayennepeper en zout.
  3. Monteer af met boter en ragfijn gesneden postelein.
  4. Schil de asperges en kook ze met boter, zout en een snufje zout. Houd het deksel op de pan om het aroma vast te houden.
  5. Bestrooi de kikkerbillenboutjes met peper en zout en bak ze op hoog vuur in de boter.

PRESENTATIE

  1. Maak het bord op met een paar stukken asperge en een kikkerbilletje.
  2. Dresseer er de posteleinsaus bij.
AFDRUKKEN

Menu mei 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.