Romig aspergesoepje met Hollandse garnalen

TUSSENGERECHT
MEI 2015
12
/5

INGREDIENTEN

1 kgsoepasperges
1 ltrgevogelte bouillon (ingekookt)
500 clroom
 truffeltapenade
 zout
150 grHollandse garnalen

BEREIDING

  1. Maak van de soepasperges met 1 ltr water een bouillon. Laat +/- ½ uur trekken en passeer. Bewaar de asperges apart.
  2. Breng de aspergebouillon, gevogeltebouillon en room aan de kook en laat tot de helft reduceren. Breng op smaak.
  3. De gegaarde asperges pureren in de magimix, vervolgens door zeef wrijven en aan de soep toevoegen.
    Op smaak brengen met peper en zout.
  4. Spoel de garnalen, droog ze en bestrooi ze met een beetje zout.

PRESENTATIE

  1. Verdeel de garnaaltjes en +/- ¼ theelepel truffeltapenade in voorverwarmde kopjes.
  2. Schuim de soep goed op en verdeel over de kopjes.
AFDRUKKEN

Menu mei 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.