Scheermessalade met mierikswortelmayonaise

AMUSE
APRIL 2015
26
/5

INGREDIENTEN

1bakje affilla cress

1ui, grove gesneden
 selderij
 peterselie
 enkele zwarte peperkorrels (mag ook verse knoflook zijn)
 scheut droge witte wijn
30scheermessen
1appel
1flesje mierikswortelmayonaise
1bos radijs
1bakje shiso purper
1bakje shiso green

PRESENTATIE

1pak zeezout
 frisee salade

BEREIDING

  1. Doe een mengsel van gesneden ui, selderij en peterselie met een peperkorreltje (mag ook verse knoflook zijn) in een pan en voeg hierbij een scheut droge witte wijn.
  2. Kook of stoom het geheel ongeveer 7/8 minuten op een redelijk hoog vuur.
  3. Schep de scheermessen uit de pan en verwijder het vlees.
  4. Maak het vlees schoon en spoel de schelpen schoon met koud water.
  5. Vul de schelpen met een beetje mayonaise.
  6. Bouw in de schelp een salade met stukjes scheermes, appel, radijs en sla.
    Garneer af met cressen.

PRESENTATIE

Leg de scheermessen in grof zeezout op een bordje.

AFDRUKKEN

Menu april 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.