Tompoes van zomerfruit

NAGERECHT
APRIL 2015
26
4.5/5

INGREDIENTEN

26plakjes bladerdeeg, ontdooid
5Eidooiers
7 elpijnboompitten
1.500 grrood fruit
 (aardbeien, frambozen, rode en zwarte bessen)
9 elrozen- of sinaasappellikeur
850 mlslagroom
5zakjes vanillesuiker
PRESENTATIE
poedersuiker

BEREIDING

  1. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
  2. Halveer de plakjes bladerdeeg en leg ze op enige afstand van elkaar op het bakblik.
  3. Prik de helft van de plakjes met een vork op meerdere plaatsen in.
  4. Klop de eidooier met 4 eetlepels water los en bestrijk de andere helft van de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei. Strooi de pijnboompitten erover en druk ze heel licht in het deeg.
  5. Schuif het bakblik in het midden van de oven en bak de plakjes in ca. 15 min goudbruin en gaar.
  6. Laat de plakjes deeg op een rooster afkoelen.
  7. Meng in een kom het fruit met de rozen- of sinaasappellikeur.
  8. Laat het fruit in een zeef uitlekken. Vang het vocht op.
  9. Klop de slagroom met de vanillesuiker luchtig. Klop het opgevangen vocht erdoor.
    Houdt een kwart van de slagroom achter en verdeel de rest gelijkmatig over de bladerdeegplakjes zonder pijnboompitten.
  10. Verdeel het fruit erover. Leg op elk taartje nog een lepeltje van de achtergehouden slagroom en leg de plakjes bladerdeeg met pijnboompitten erop.

PRESENTATIE

  1. Leg de tompoes op een bord.
  2. Leg wat fruit rondom de tompoes en strooi poedersuiker over het geheel.
AFDRUKKEN

Menu april 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.