Coquilles met saffraansaus en gestoomde prei

amuse
april 2022
12
4/5

INGREDIENTEN

0,4fles Noilly Prat
0,4fles witte wijn (niet te zoet)
2 stsjalotten, in ringen gesneden
2 elolijfolie
16saffraandraadjes
100 mlroom
24 stcoquilles, schoongemaakt
2 stprei, in ringen gesneden van 4 mm dikte

BEREIDING

  1. Snijd de sjalot in ringen en fruit deze op een matig vuur in de olijfolie (niet laten kleuren).
    Blus de sjalotten af met de Noilly Prat en de witte wijn. Voeg nu ook de saffraan toe.
    Laat deze inkoken tot 1/5 deel.
  2. Als het vocht is gereduceerd dan op gevoel room toevoegen. Blijf toevoegen totdat het een mooie romige structuur heeft.
    Maak de saus af met peper en zout. Als laatste even kort de staafmixer erin zetten om alles glad te roeren en een luchtige structuur te krijgen.
  3. Was de preiringetjes voorzichtig, stoom deze in een zeef boven kokend water. Het gebruik van een stoomoven is het makkelijkst, indien beschikbaar. De prei is goed als deze nog een bite heeft.
  4. Maak een grillpan heet. Pan niet met olie invetten, maar beide kanten van de coquilles insmeren met olie. Tijdens het bakken in de grillpan even kort peper en zout over de coquilles strooien. Je kan de coquilles draaien als deze gemakkelijk loskomen van de grillpan.

PRESENTATIE

Halveer de coquilles. Serveer de warme coquilles en de prei met de saffraansaus in een schelp. Eventueel met diverse soorten cress garneren.

AFDRUKKEN

Menu april 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.