Vulcano di Cioccolato, geserveerd met dropijs en kiwisaus

NAGERECHT
april 2022
12
3/5

INGREDIENTEN

Cake

225 grpure chocolade, gehakt
210 grboter
15 grfijne tafelsuiker
1,5eierdooier op kamertemp.
 snuf zout
60 grbloem
 Poedersuiker om te bestuiven
 Snufje chilipoeder om te bestuiven
Kiwisaus
6 st kiwi’s
poedersuiker naar smaak
1,5 tl citroensap

Dropijs

1 tlbiologische drop, gehakt
270 mlroom
450 mlmelk
110 grsuiker

BEREIDING

Cake

  1. Vet 12 ovenschaaltjes in, bestuif met bloem, beleg de bodem en zijkanten met bakpapier.
  2. Verwarm de chocolade, boter en suiker au bain marie tot de chocolade helemaal gesmolten is. Koel af tot kamertemperatuur.
  3. Klop de eieren en zout tot schuimig en meng het met de chocolade (noot: Het is belangrijk dat de chocolade en eieren op het moment dat ze gemengd worden dezelfde temperatuur hebben zodat de chocolade niet weer hard wordt).
  4. Zeef de bloem erbij en roer snel door tot net gemengd.
  5. Verdeel het beslag over de schaaltjes, dek af met huishoudfolie en zet minstens twee uur in de vriezer.

Kiwisaus

Pureer de ingrediënten in een blender. Haal door een zeef en bewaar de saus tot gebruik.

Dropijs

  1. Meng alle ingrediënten au bain Marie op laag vuur. Roer tot de drop helemaal gesmolten is. Haal door een fijne zeef om alle stukjes die er misschien nog inzitten, eruit te halen.
  2. Zet in een ijsbad, haal nog eens door een fijne zeef en klop ligt op.
  3. Schenk in een ijsmachine en draai tot ijs.

AFWERKING & PRESENTATIE

  1. Verwarm de oven voor op 250 °c.
  2. Haal de ovenschaaltjes uit de vriezer, verwijder de folie en zet ze op een bakplaat. Bak 7 tot 8 minuten, of tot de cakejes aan de buitenkant knapperig aanvoelen, maar van binnen nog een beetje zacht zijn. Keer de cakejes voorzichtig met een theedoek om het schaaltje en een in een andere hand. Zet ze met de goede kant naar boven op een bordje.
  3. Bestuif met poedersuiker en een snufje chilipoeder.
  4. Serveer heet met een sliertje kiwisaus en het dropijs.
AFDRUKKEN

Menu april 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.