Mousse van paling met gemarineerde komkommer en tomaat

AMUSE
APRIL 2015
26
/5

INGREDIENTEN

1.000 grpaling
7 dlvisfond
1pak Qimiq whip (room met laag vetgehalte)
2komkommers
1flesje sushi vinegar
4tomaten
1zakje frisee sla

BEREIDING

  1. Draai in de keukenmachine 700 gram paling met 7 dl visfond glad en sla de Qimiq whip luchtig.
  2. Spatel voorzichtig de paling met visfond door de luchtig geslagen Qimiq whip en breng op smaak met zout en peper. Doe de massa in een spuitzak.
  3. Snijd de komkommer in dunne plakjes op een mandoline en marineer 1 minuut in de sushi vinegar. Maak een rolletje van de plakjes komkommer.
  4. Snij de overige 300 gr paling en de tomaten in brunoise.

PRESENTATIE

  1. Spuit de palingmousse in een bakje, leg hierop een rolletje komkommer en wat brunoise van gerookte paling en tomaat.
  2. Garneer met frisee sla.
AFDRUKKEN

Menu april 2015

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.