Honinggarnalen met zwarte sesam, zoetzure komkommer en snijbiet

amuse
april 2022
12
4/5

INGREDIENTEN

24grote gamba’s (gepeld)
400 mlhoning
400 grbloem
600 mlijswater
20 grsnijbiet (geel, paars en oranje)
30 grviseitjes (rood)
1/2komkommer
40 stpepquiños
10 grzwarte sesam
200 mlsushi-azijn
40 grsuiker
 pittige groene kruiden
 zout en peper naar smaak

BEREIDING

  1. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes.
    Marineer de blokjes komkommer in een mengsel van suiker en sushiazijn. Laat uitlekken en breng op smaak met peper en zout.
  2. Snijd de snijbiet in kleine stukjes en bewaar 3 langere stukken voor de opmaak per persoon.
  3. Dresseer de komkommerblokjes op borden in cirkels met een diameter van circa 15 cm en leg de gehalveerde pepquiños, de groene kruiden, de viseitjes en de snijbiet erbij.
  4. Maak het tempurabeslag door de bloem met het ijswater te mengen en met een garde te kloppen tot de juiste dikte.
  5. Haal de gamba’s door het tempurabeslag en bak ze in de frituur gedurende 3 minuten.
  6. Haal daarna direct door de honing en vervolgens door de zwarte sesam.

PRESENTATIE

Leg de garnalen in het midden van de borden en garneer met de staafjes snijbiet.

AFDRUKKEN

Menu april 2022

Overzicht menu’s

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koken voor goede doelen

Elk jaar wordt er vanuit Stichting H@P door de leden van de kookclub een benefietavond georganiseerd. Met de opbrengst worden goede doelen gesponsord in Son & Breugel.